Några av Sveriges största möbelkedjor

Ska du köpa nya möbler till ditt hus eller lägenhet? Ett smart drag är att handla på några av Sveriges största möbelvaruhus. Här hittar du ett brett sortiment till bra priser. Vill du ha tips på var du kan handla någonstans? Här kommer en introduktion till några av Sveriges största möbelvaruhus.

IKEA

IKEA behöver knappast någon närmare presentation. Det är inte bara Sveriges största möbelvaruhus, det är ett av de mest framgångsrika företagen i hela världen. Vi känner väl alla till historien om hur Ingvar Kamprad grundade det i Älmhult en gång i tiden. Här kan du hitta allt från sängar till lampor och små inredningsdetaljer. Även om de har fått större konkurrens av online handeln de sista åren så är de fortfarande ett varumärke som du kan lita på.

MIO

Mio har runt 70 stycken butiker i Sverige och är definitivt ett av de populäraste alternativen när man ska handla möbler. De ligger lite högre upp i pris jämfört med till exempel IKEA. De är kanske främst kända för sin inredning för sovrum och vardagsrum men det går att köpa lite allt möjligt hos dem. Vi gillar framförallt deras utbud av soffor där du kan hitta olika modeller och varierande priser.

JYSK

Jysk är faktiskt danskt men då det är en så populär butik här i Sverige tycker vi att den förtjänar en plats på listan. Jysk är framförallt kända för sina sängar. Även de har väldigt många olika prisklasser från billigt till lyx. De är även stora på allt som hör till, i form av täcken, kuddar och madrasser. Det är alltså en perfekt butik att besöka om du ska inreda eller byta ut något i sovrummet. Du kan även hitta andra möbler och små inredningsdetaljer i deras butiker. De har dessutom en hel del för barn och barnrum.