Fokus på second hand

Det blir allt mer populärt att handla på second hand och det gäller även möbler. Därför är det många butiker som tar in allt mer second handmöbler i sitt sortiment. Vissa butiker fokuserar enbart på andrahandsmöbler medan andra har ett mer blandat sortiment. Här kan du välja både mellan butiker som låter andra lämna in sina gamla möbler och butiker som köper in från andra leverantörer.

Några kända second hand butiker

Det finns några möbelbutiker som är lite mer kända än andra. Erikshjälpen finns i flera olika städer och fokuserar på att sälja billigt i andra hand. Du som privatperson kan lämna in i princip vad som helst, möbler men också annat. De flesta som arbetar på Erikshjälpen gör också det ideellt. De brukar ha öppet under vissa dagar och har nya grejer i princip varje vecka. Här kan du verkligen hitta allt möjligt både när det kommer till möbler och annan inredning.

Om du befinner dig i Stockholm kan du spana in butiken Bodil Vintage som ligger på Kungsholmen centralt i stan. De säljer inte bara möbler utan även kläder om du skulle vara intresserad av det. Hon som äger butiken jobbar även som inredare och kan säkerligen ge dig ett och annat bra tips.

Stadsmissionen är en förening liknande Erikshjälpen och de har butiker runt om i hela Stockholm. Precis som Erikshjälpen är det en ideell förening som hjälper människor att komma på rätt köl i livet. Om du köper möbler här gör du inte bara din plånbok en tjänst, du gör en även en tjänst för folk som har hamnat på fel fot i samhället. De har precis som Erikshjälpen ett stort utbud och du kan hitta i princip vad som helst. Om du bor i Stockholm rekommenderar vi att gå hit ofta eftersom de får in nya och spännande grejer hela tiden.