Fokus på skandinavisk design

När man tittar på sortimentet i olika inredningsbutiker märker man att det finns en stor förkärlek till skandinavisk design. Det gäller både små butiker och de större kedjorna. Det kanske inte är så konstigt med tanke på att vi bor i just Skandinavien, men faktum är att det är en väldigt omtyckt stil över stora delar av världen. Men vad ska egentligen ingå i ett skandinaviskt sortiment? Det tittar vi närmare på här.

Så vad kan du förvänta dig att hitta i en butik som säljer just skandinavisk design? Om vi börjar titta på materialen är det mycket naturnära material som till exempel trä och läder. Det kan vara i form av bord och stolar men också bänkar och garderober.

Om du går in i en butik som säljer skandinavisk design kommer du inte att se mycket färg. Stilen är enkel och avskalad, lite som skandinaverna själva. Det är en färgskala av vitt, grått och svart som gäller. Det kan även finnas inslag av mörkblått. Så är fallet oavsett om det handlar om inredning till sovrummet eller till köket. Om det finns färg så handlar det ofta om små detaljer som får rummet att stå ut lite extra.

En bänk är en klassisk möbel som ingår i den skandinaviska stilen. Helst ska den vara i trä och så simpel som möjligt. Det danska märket Skagerak är ett exempel på en möbelleverantör som gör riktigt fina bänkar. Dessa kan användas både inomhus och utomhus. Ett säkert kort med andra ord.

En annan klassisk möbel som är typisk för den skandinaviska designen är en fåtölj av något slag. Den får gärna ha en tillhörande fotpall i samma stil. Det är en perfekt möbel antingen till läshörnan eller som ett komplement till soffan.